menu

Dzień dobry.

Usiądź wygodnie i po prostu ciesz się wolną chwilą, a my postaramy się, aby czas spędzony
w Umami był wartościowy, pełen smaków i uśmiechu.
 
Nasza karta składa się z regularnego menu oraz sezonowych wkładek. Dodatki warzywne w daniach mogą zmieniać się ze względu na sezon. Nie bój się zadawać pytań obsłudze
– jesteśmy tutaj po to, aby dbać o komfort naszych gości. 

Pieczywo, które podajemy do dań jest naszego wypieku. Sery, majonezy, przetwory, marynaty i kiszonki są naszej własnej produkcji. Sosy każdorazowo przygotowujemy
od podstaw. Buliony przyrządzamy na drobiu ekologicznym z małej lokalnej hodowli. Podajemy polskie mięsa, wędliny, które częściowo są naszej produkcji oraz najwyższej jakości krajowe ryby. Wśród naszych dostawców są Jacek Nowicki (wieprzowina Złotnicka), Szymon Banaś (króliki i drób), Tłoczenie Maurera (soki i cydr), Fresh Snails (ślimaki), Kamil Sitarz (lody) oraz wiele mniejszych manufaktur i gospodarstw z regionu. Dzielimy się tym, co według naszej filozofii jest wartościowe.

Dziękujemy za odwiedziny i zapraszamy ponownie.